Nieuws over de nieuwe GRI-standaarden: klimaatverandering en de textiel- en kledingsector

Nieuws over de nieuwe GRI-standaarden: klimaatverandering en de textiel- en kledingsector

Gegevens

Nummer
2024/36
Publicatiedatum
22 maart 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Nieuws

Een update over de ontwikkeling van nieuwe verslaggevingsstandaarden. Het GRI heeft ervoor gekozen prioriteit te geven aan twee ontwerpstandaarden, waaronder een algemene standaard en een sectorspecifieke standaard:

  • Nieuwe ontwerpstandaard over klimaatverandering.

  • Nieuwe ontwerpstandaard over de impact van de textiel- en kledingindustrie.

De standaard voor klimaatverandering volgt op de herzieningen van de energienorm. Het doel is om de sociale problemen en gevolgen van klimaatverandering gedetailleerder te onderzoeken. De norm wil meer nadruk leggen op inspanningen om een rechtvaardige en koolstofarme overgang te bewerkstelligen. Opgemerkt moet worden dat in de voorlopige versie wordt overwogen om de reikwijdte van de rapporten te vergroten. In november 2023 is een openbare raadpleging gestart, die op 29 februari 2024 is afgesloten.

De textiel- en kledingstandaard is bedoeld om het verantwoordelijkheidsniveau van fabrikanten en detailhandelaren van kleding, schoeisel en andere textielproducten te verhogen. Op 21 februari 2024 kondigde het GRI de voortgang van zijn nieuwe ontwerpnorm over de effecten van de textiel- en kledingsector aan.